Divadlo Dokola

Táborské loutkové léto 2022

Vážení přátelé, tvůrci i diváci…

Maminky, tatínkové, babičky, dědečkové… milé děti!

Nastalo léto a s ním i každoroční prázdninová pohoda. A s létem a prázdninami přichází také náš festival Táborské loutkové léto. Jako každý rok se můžete těšit na představení z našeho repertoáru a na pár hostů. Pár. Doslova. Pozvání přijalo Divadlo Aproppo z Jánského Vršku Prahy 1, jehož principál Filip Jan Zvolský si libuje v pověstech, strašidlech a vodnících. Na začátek festivalu tedy přiváží pohádku Vodník pan Pivoda vypráví. Druhým hostem je nedaleká Téměř divadelní společnost, jejíž principál Viktor Pirošuk je mozkem nejen společnosti ale i loutek a výpravy. V srpnu se u nás představí s pohádkou Kouzelná píšťalka a Labutí panna.

kromě toho se můžete těšit na naší Dášeňku či klasiku jako je Čert a Káča či O statečném kováři Mikešovi. A kde že to všechno bude? Hrajeme o prázdninových nedělích se začátkem v 16.00 na zahradě Masarykova domu v Táboře (Smetanova 1284). V případě deště se představení přesune do sálu Masarykova domu, kde jsme našli své stálé útočiště.

A pozor, pozor! Letošní ročník festivalu je poslední v takové podobě, jak ho znáte. Pro příští rok chystáme novou verzi, nový koncept. A proto jsme se rozhodli, že letos je vstupné dobrovolné.

To by ale nešlo bez pomoci. Rádi bychom tímto poděkovali Městu Tábor –  Odboru Kultury a cestovního ruchu, od kterých jsme získali dotaci na uskutečnění festivalu. Podpořila nás také Nadace Život umělce, kterým také děkujeme a jelikož letos slaví kulaté výročí, přejeme jen to nejlepší!

Takže, naši milý…

Těšíme se na Vás!